SYYSKUISET JOULUPALLOT

*Husqvarnalta saatu kokeiluun

Ympyräohjain* on ollut ompelutarvikelaatikossa jo vuoden päivät. Viimeksi tein sen avulla vauvan mokkanahkaisiin tossuihin koristeompeleet. Mutta mihin sitä voisi käyttää jälleen kerran? Jostain, keskellä syyskuuta, sain idean tehdä tyynynpäälliseen joulupalloja. Hullua! Tiedän!

Niihin saisin hauskasti käytettyä aplikoinneista jääneitä velourpaloja. Taustaksi otin paksun pellaisen verhon, josta leikkasin tyynynpäällisen kokoiset palaset. Ehkä joku nappaa tästä idean ja toteuttaa tämän lähempänä joulua...Ohjaimen tarkoitus on siis auttaa tekemään ympyrä. Joustaville materiaaleille suosittelen silitettävää tukikangasta molempiin kankaisiin (päällis- ja alikeompelukankaaseen). Tässä toinen kangas oli joustavaa ja toinen ei, joten irtirevittävä tukikangas riitti tukemaan työtä alapuolelta. Lisäksi kevensin vähän paininjalan puristusta. 

Päällimmäiseksi asetin pellavakankaan. Sen alle tuli velourtilkku ja alimmaiseksi irtirevittävä tukikangas. Sen jälkeen ommellaan ympyräohjaimen avulla ympyrä, joka leikataan auki. Alta paljastuu alikeommeltu velourkangas. Sitten tikkasin tiheällä siksakilla reunan uudelleen, jotta kankaat pysyvät kiinni toisissaan. 


Reunuksen sisäpuoli saa jäädä rispaisen näköiseksi. Se tuo tyynyyn kivan tekstuurin. Rusetti on ompelukoneesta löytyvä valmis koristeommel.Mihin sinä käyttäisit ympyräohjainta? Lapset ehdottivat, että tämän avulla voisi tehdä vaikka mustekaloja tai puurokattiloita. Miksei vaikka joulukalenteriin luukkujakin? 

Ympyräohjain on nyt Husqvarnan kuukauden paininjalkana, joten suosittelen tutustumaan sen toimintaan esimerkiksi tästä linkistä. 

2 kommenttia

  1. Olis kyllä kiva omistella kaikkia erilaisia ohjaimia ja paininjalkoja!
    Kiva, joulua ennakoiva ompelus! :)

    VastaaPoista
  2. No mut täähän on oikeen the joulupallojen tekoväline! Kiva tyynyliina! Ja hei, hulluimmat on varmaan tehneet joulujuttuja jo kesästä lähtien! En minä siis todellakaan, mut oon kuullut huhuja. :)

    VastaaPoista