VAALEANPUNAINEN TIKKITAKKI

Eilen kävin vaatekaupoilla hakemassa inspistä ompeluun.  Monessa paikassa kiinnitin huomiota pastellisävyisiin kevyttoppiksiin. Ihan vielä ei niiden aika täällä etelässä ole, mutta mieleeni jäi kuitenkin ajatus itämään. Mitä jos sellaista koittaisi tehdä itse? Ei mahdoton ajatus, jos materiaalit saisi löydettyä suht edullisesti. Siitähän se ajatus sitten lähti. 


Kotimatkalla kaarsin kangaskaupan pihaan ja kävin ostamassa materiaalit. Rahaa takin tekemiseen meni noin viitisenkymppiä, joista suuren osan nielaisi kyllä nepparien kustannukset. Aikaa meni kaiken kaikkiaan neljä tuntia kankaiden leikkaamisesta viimeistelyyn. 

Aika kiva tästä tuli! Vai mitä sanotte?
Viimeiseen asti puntaroin takin mallia. Olisiko bombertyylinen tän hetken juttu, mutta ensi vuonna jo ohimenevä ihastus? Haluaisinko kuitenkin klassisemman mallisen? Päädyin käyttämään Ottobre womanin kevyttoppatakin kaavaa mallina, mutta muokkasin sitä hieman ryhdikkäämpään suuntaan. Muutin kauluksien muotoa, tein nepit vetskarin sijaan ja hihansuut ja helma saivat vinonauhahuolittelut.


(Ottobre woman 5/14)


Tykkään piilovetoketjutaskuista, vaikka niiden tekeminen oli hieman hermoja raastavaa. Päätin lopulta unohtaa tikkikankaan tikkauksien kohdistukset. Ei niitä kuitenkaan tule itse menossa katsottua. Valitsin koon 36, joka on kyllä aavistuksen nafti, vaikka tein isot saumanvarat ja pidensin hihoja. Kovin paksua neuletakkia täällä alla ei voi pitää, mutta sittenhän olisi jo muutenkin paksumpien takkien aika. Syys- ja kevättakkina tämä sen sijaan toimii lämmittämässä työmatkoilla ja kauppareissuilla. Välituntivalvonnassakin vaaleanpunainen takki piristää hieman mieltä syystuulissa seistessä. 

Kaunista syyspäivää teille! 


8 kommenttia

 1. Aivan ihana!! Taitava olet, mutta sehän tiedettiin jo :)

  VastaaPoista
 2. No hieno on ja sopii sulle kivasti. Tuo puuterinen sävy on kyl niin hyvä sulle. Mukava nähdä pitkästä aikaa sun itsellesi tekemiä vaatteita. Mä en oo jotenkin ikinä itse päässyt välikausitakkien makuun. En oikeen oo löytänyt sitä väliä milloin niitä kuuluisi pitää. Oon kovin viluinen niin aika nopsaan hyppään syystakista talvitakkiin. Semmonen kevyempi villakangastakki on kyl ollut suunnitteilla pitkään.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kiva ja sopii sulle todella hyvin.

  VastaaPoista
 4. Aivan mahdottoman hieno takki, voisin itsellenikin moisen tehdä! ;-)

  VastaaPoista
 5. Onpas kiva! Ja värikin just niin upeasti sopii sulle. :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva! Toivottavasti tulee pidettyä paljon :)

  VastaaPoista
 7. Hei kaikille! Takkia on tullut pidettyä JOKA PÄIVÄ, koska aamut ovatkin yhtäkkiä niin kylmiä.
  Suunnittelen jo innolla seuraavia käsityöprojekteja, kunhan aikatauluni antavat siihen myöden. Kiitos kun kävitte kommentoimassa ja lukemassa juttujani!

  VastaaPoista
 8. On muuten nätti takki, ja kauniin värinen! Sulla valmistuu niin nopsaan nuo käsityöt:) Se on hyvä, kun osaa hyödyntää sen vähäisenkin käsitöille jäävän ajan tehokkaasti. Mukavia kässäprojekteja sinne, innolla jään odottelemaan tuotoksia:)

  VastaaPoista