HEIJASTAVA KORU VETOKETJUSTA

*Lokakuun Husqvarna Vikingin yhteistyöpostaus

Heijastin. Heijastava koru. Siinä lokakuun teema meillä Husqvarnan bloggaajilla. Tässä kohtaa voin suoraan myöntää, että meinasin jättää tämän haasteen väliin. Elin heijastintuskaa. Äitiminäni huusi koko ajan, että "laita nyt se heijastin siihen käsivarteen kiinni, jotta näyt pimeässä". Samalla huoleton minäni kuiskutti, että heijastimet ovat ihan daijun näköisiä ja kuka aikuinen niitä nyt oikeasti muka käyttää. Tuskan toi se tieto, että tiedän varsin hyvin heijastimen olevan ihan ehdoton, jotta pimeällä tulisi huomioiduksi liikenteessä. Eläisit niinkuin opetat, nainen! Niinpä siitä syntyikin...


...heijastava rintakoru
Kehittelin naisellisen heijastavan korun pinterestissä pyörivien vetoketjukorujen innoittamana. Tällainen koru on todella helppo valmistaa. Tarvitset vain heijastinnauhaa (ostettavissa esimerkiksi Sinellistä) ja vanhan vetoketjun. 

Kaapista löytyikin tähän tarkoitukseen sopivan rouhea metalliketju, johon tikkasin kiinni heijastinnauhaa. Suosittelen käyttämään vetoketjupaininjalkaa, jotta tikin saa hammastuksen reunaan.  Toisen reunan rypytin muuttamalla koneen asetuksista tikkiä pidemmäksi ja langankireyden tappiin. Sen jälkeen käsin vielä rypytin lisää vetämällä langoista. Vetoketju alkaa kaartua itsekseen ja sitä on nyt helppo muotoilla kieputtamalla kukan muotoiseksi. Lukitsin kerrokset toisiinsa kuumaliimalla. Taakse liimasin vielä huopakaitaleen ja kiinnitin hakaneulan.

Näiden avulla meinasin nyt näkyä syksyllä hieman paremmin liikenteessä. Onhan tämä tyhjää parempi, mutta ei tämänkään avulla nyt näy kilometrin päähän.

Milläs avuilla sinä olet meinannut näkyä tänä syksynä liikenteessä?

2 kommenttia

  1. Tulipa siitä tyylikäs! Ai, että miten täällä pimeässä metsässä heijastaudutaan? Kun lähden lenkille, ainoa järkevä vaihtoehto on heijastinliivi. Lisäksi ulkoiluvaatteisiin olen ommellut heijastinkalvoa. Lisäksi löytyy meiltä iso määrä ihan oikeita heijastimiakin. Niitäkin on jokaisen takissa. Lisäksi neuloin lapsille heijastinlapaset koulumatkalapasiksi ja itselle on tulossa heijastinpanta, kunhan vain saan sen puikoille. :) Heijastin on täällä syrjässä kyllä ihan elinehto, kun katuvalotkin puuttuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoset vetoketjukoruheijastimen muuten voisi tehdä sellaisesta heijastinvetoketjustakin. Sellaisia näyttä ainakin viime talvena olevan Eurokankaassa. Niissä se hammastus oli heijastinta ja kangasosa värillinen. Siitä saisi erityylisen, ei kuitenkaan noin rouheaa.

      Poista