HELPPO JA NOPEA VILLAPIPO (VALMISTUU YHDESSÄ ILLASSA)

Tiedättekö sen tunteen, kun muut elokuvan katsojat katsovat itse elokuvaa ja itse laskee silmukoita tai tutkii saumarakennetta päähenkilön vaatteista? Hups, I did it again!

Eilen kävimme katsomassa Tatu ja Patu - Kanelia kainaloon -elokuvan ja huomioni kiinnittyi upean Veeran asustukseen. Hänen käyttämänsä pipo oli niin pehmoisen ja mukavan näköinen, että välittömästi tahdoin itselleni samanlaisen. Illalla kotona aloin miettimään, miten sellaisen saisi  aikaiseksi. 

Jos haluat ohjeet vastaavanlaisen pipon tekemiseen kotona, se käy nyt kätevästi näitä neuvoja noudattamalla. Lisäksi tämä on todella helppo ja nopea neulomus. Ehdit tehdä sen vaikka yhdessä illassa! (kätevä vinkki vaikka joululahjoiksi) Sinun tarvitsee vain osata neuloa oikein ja nurin. Edes kavennuksia ei tarvita! Ohjeet: 

1. Valitse lanka, joka neulotaan 7 puikoilla ja leveys on 12 s/10cm. 

Itse käytin tähän Novitan Naava -lankoja, kun niitä sattui kaapissa olemaan. 

2. Luo puikolle nro 7 kolmekymmentäkaksi (32) silmukkaa. 

3. Neulo luomiskerroksen jälkeinen kerros oikein.

4. Neulo koko kerros nurin.

5. Neulo koko kerros nurin.

6. Neulo koko kerros nurin. 


TAI

1. Luo puikolle 32 silmukkaa.

2. Neulo luomiskierroksen jälkeinen kerros nurin.

3. Neulo kerros oikein.

4. Neulo kerros oikein.

5. Neulo kerros oikein.

Tulos on ihan samannäköinen.
Jatka vaiheita 3-6 (eli yksi kerros oikein ja kolme kerrosta nurin tai yksi kerros nurin ja kolme kerrosta oikein) kunnes pipokappaleen pituus on 45 cm. Sen jälkeen yhdistä kappale lyhyistä päistä lieriöksi ja kuro toinen pää umpeen langan avulla. Virkkaa alareunaan piilosilmukoita "nurjien kerrosten puolelle". 

Tee lopuksi muhkea tupsu päälaelle langanjämästä. Minulla meni koko pipoon (sisältää tupsun) yksi Novitan Naava -lankakerä. Valmis pipo soveltuu hyvin 50-55 cm päähän joustavan rakenteensa ansiosta. Näitähän voisi tehdä vaikka kaikissa sateenkaaren väreissä, kun aikaakaan ei yhteen pipoon kulu kuin pari tuntia.

4 kommenttia

  1. Kaunis pipo ja vaikuttaa helpolta tehdäkin. :)

    VastaaPoista
  2. Oho! Kuulostaa siltä,että saattaisin jopa osata :) pitäisköhän kokeilla?

    VastaaPoista
  3. Kaunis pipo! Ohje vaikuttaa simppeliltä, harmi vaan kun juuri nyt ei ole pipolle tarvetta.. Käytiinkin viime viikolla lasten kanssa katsomassa kyseinen elokuva:) Itse muistan syynänneeni Tatun ja Patun kenkiä:)

    VastaaPoista