OMMELLEN ILOA -HAASTE

Villa ja Villa -blogin järkkäämä "Ommellen iloa" -haaste houkutteli kovasti jo ensimmäisellä kerralla, mutta silloin en saanut aikatauluja täsmäämään (Saatika olisin uskaltautunut lähtemään ompelemaan pitkän tauon jälkeen muille). Nyt syksyllä ompelujumalat olivat suosiollisempia, joten otin sen viimeisen rohkean askeleen kohti hyväntekeväisyyshaastetta. Tottahan minulla nyt on aikaa ja uskallusta kaksi pipoa tehdä! 


Tuumasta toimeen siis, kun piipahdin eilen ostoksille. Kävin hakemassa toiveen mukaista Frozen-kangasta sekä kahta velouria vuorikankaiksi. Frozen-aiheen lisäksi toinen haasteen asiakkaista oli pyytänyt rock-henkisempää pipoa. Mitään sopivaa kuosia ei löytynyt tähän tarpeeseen kangaskaupasta, joten päätin tehdä hänen piponsa syvän mustasta velourista ja koristella sen kotoa löytyvällä strassinauhalla. Frozen-pipo on käännettävä, joten ilmettä voi helposti vaihtaa digiprintin ja vaaleanpunaisen velourin välillä.

Molemmat pipot olivat viisivuotiaan tyttöni mielestä "maailman ihanimpia", joten toivon, että asiakasperheen lapsetkin näihin ihastuisivat. Ainakin ne ovat suloisen lämpimiä ja käsityönä tehdyt.

Tilaustöitä en ole tehnyt kolmeen vuoteen, mutta näitä hyväntekeväisyysjuttuja jonkun verran. Lisäksi olen tehnyt kummilapsille ompeluksia ihan mieluusti. Kokeilin aikoinaan sivutoimista lastenvaateompelua, mutta ei se ollut mun juttuni. Samanlaisten vaatteiden tekeminen sarjana tappoi koko innostuksen ompeluun, enkä meinannut saada töitä tehdyksi lastenhoidon ohella. Tulipahan sekin polku kokeiltua. Jatkossakin siis tilausvaatteet jätän muiden ommeltavaksi ja keskityn näihin hyvänmielen töihin, jotka eivät ole aikatauluun tai materiaaleihin sidottuja. Blogiyhteistöitä olen tehnyt myös vain jos olen täysillä voinut niihin heittäytyä. Kiitän paljon teitä, jotka ovat minulle laittaneet yhteistyökysymyksiä sähköpostilla. Olen lukenut ne kaikki, mutta vain harvaan mukaan lähtenyt. Blogini on minulle vain leppoisa harrastus, jota en toistaiseksi tee sivutyönäni. Sen takia kaupalliset yhteistyöt ovat hyvin niukissa. Sen sijaan käsityöaiheisiin yhteistöihin lähden yleensä mieluusti aikataulun salliessa. Ne ovatkin sitten olleet vähissä, ehkä harrastajagenren pienuuden takia...

Mutta se siitä höpinästä. Käykääpä katsomassa ig:n puolella #ommelleniloa mitä kaikkea porukka on tämän hyväntekeväisyyshaasteen tiimoilta ommellut ja vaikuttukaa. Meillä on kyllä niin taitava harrastajaporukka tämän haasteen takana, ettei paremmasta väliä :)

1 kommentti

  1. Kivoja pipoja! Ja mukavaa, että ehdit lähteä mukaan :). Mulla jäi valitettavasti tämä pipohaaste väliin. Harmittaa, etten ehtinyt, mutta eiköhän näitä vielä tule :).

    VastaaPoista