LAKKAA VERTAAMASTA ITSEÄSI MUIHIN

Kädet kiertää lankaa tottuneesti puikolle. Viimeiset silmukat menevät vaikka silmät kiinni aina oikein, eikä katsetta tarvitse luoda työhön kuin vasta lopussa. Sataviiskyt silmukkaa neulotaan ainakin ihan hetkessä, eikä virheitä tule koskaan.

Kuka mitään langoittimia tarvitsee? Aina on osattu langoittaa sieppari vaikka ilman pinsettejä! Sehän opetettiin jo talouskoulussa. Sauma surautetaan ennen kuin ehditään simultaanitikkiä sanoa.
kuvat pixabay
Edellämainitut esimerkit ovat monen netin käsityöryhmän perustekstiä. Tuntuu, että vuosikymmenten salattu tieto puretaan näppäimistöltä ruudulle, sillä kaikki varmasti osaavat nämä asiat paremmin kuin minä. Kuulostaako tutulta? Ei ihme, että alakulo meinaa vaivata jo aloittelevan käsityöntekijän.

Mikä avuksi? Silloin kun tuntuu, että ei saa edes sitä yhtä suoraa saumaa ommeltua? Entä jos välineet ovat vähän heikommat kuin suurimmalla osalla? Saako Ikean koneella edes ommeltua muuta kuin verhosauman ja senkin huonosti?  Ennen kuin laitat läppärin ruudun kiinni kiukuspäissäsi, mietipä uudemman kerran.

 kuvat pixabay

Asian kanssa kipuileville löyty hyvä ja helppo ratkaisu. Se on vielä ilmainenkin. Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin. Jos osaat ommella edes sen suoran sauman, osaat todennäköisesti enemmän kuin puolet kansasta. Jos tiedät mikä on resori ja osaat sen vielä kiinnittää, kuulut vähemmistöön joka ompelee meidän muiden vaatteet. Silloin ei ole nöyristelyn aika, vaan voit taputtaa itseäsi olalle. Kuka tahansa ei siihen pysty, joten parempi olla ylpeä orastavasta taidosta, jota voi lähteä kehittämään sopivan hetken tullen.

Opettele tekemään käsitöitä. Sillä sen on tutkitusti todettu edistävän mielenrauhaa. Anna itsellesi paras lahja jouluksi.

(Ja hei en laittanut otsikoksi hölmöä klikkiotsikointia tyyliin: "Tämä mullistava asia on halutuin joululahja!", vaan "Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin". Kävijöitä saan tällä jutulla ehkä vähemmän kuin sillä toisella, mutta blogimaailmassa on mielestäni lukijoiden aliarvioimista houkutella itsestäänselvyydellä lukijoita enkä halua päätyä klikinsäästäjiin)

2 kommenttia

  1. Tää on niin totta! (: Ja jos joku kehtaa sitten kysyä sitä neuvoa, huh, tulee tuutin täydeltä kaikenlaista. :( Ja kuinka monen käsityöinnostus on joskus pilattu samanmoisella asenteella niin koulun penkissä kuin nykypäivän nettimaailmassakin. Pyhpah. Jokainen tekee osaamisensa mukaan, jokaisella on omanlaisensa käsiala ja hyvin monta asiaa voi oppia ihan puhtaasti yrittämällä ja erehtymällä. (: Ja yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ei ole olemassakaan...

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä hyvä muistutus! Oman työn jälki tai osaamattomuus ei niinkään vaivaa vaan hitaus ja saamattomuus. Tuntuu että _kaikki muut_ saa hurjasti aikaan ja surauttelee vaatekappaleita toisensa perään ihan siinä muiden (koti)töiden ohella. Jossain vaiheessa mietin että kannattaako edes käsityömaailmassa muiden somekanavia seurailla, kun tuntuu että se lannistaa enemmän kuin inspiroi. Onneksi olen taas saanut palautettua itseni maan pinnalle ja iloitsen jokaisesta rentouttavasta käsityöhetkestä ja nautin valmiista töistä silloin harvakseltaan kun ne viimeistelen.

    VastaaPoista