Helmikuun housuvillitys

Muutama metri kangasta ja noin sata testiversiota myöhemmin olen onnistunut ommella hoikalle housut. Ilahduin suunnattomasti kun ompelemani setti otettiin riemumielin vastaan. Tiedostan hyvin myös, että viisivuotiaan mielipide voi vaihtua silmänräpäyksessä. Saattaa myös olla, että poika kasvaa kuukaudessa viisi senttiä tai housuille menee mustikkaa. Oli niin tai näin, niin kuvat on nyt otettu housuhelmikuun kunniaksi.


Kangas loppui tietysti kesken. Ratkaisin ongelman tekemällä katesauman avulla etukappaleille jatkot. Sauma tuntuu mukavalta nurjalla ihoa vasten, sillä saumanvarat on ommeltu etukappaleen päällipuolelle pussiin. Helppo toteuttaa, mukava käyttää! Katesaumaan voit katsoa ompeluvinkit täältä Punomon sivuilta. 

Ompelin housuille kaveriksi samaan settiin t-paidan kivasta traktorikankaasta ja hihattoman hupparin joustocollegesta. Traktorikangas on ostettu kankaiden yönä UnelmAnkin nettikaupasta. Housu- ja hupparikankaat on Eurokankaasta. Kaavoina t-paidassa Paapiin kaavakirjan Myyry ja housut on Ottobre Kids 4/14 Jump Rope -kaavalla koossa 116. Huppari on leikattu t-paitakaavan pohjalta. Lisäsin siihen hupun, jonka piirsin mittojen mukaan vapaalla kädellä.
Kiitos ilahduttavasta määrästä palautetta koskien edellisiä postauksia. Viestejä on aina mukava lukea ja pyrin vastaamaan kaikkiin parin päivän sisällä. Oletko kurkannut myös Ideoiblogin facebooksivujen puolelle? Klikkaamalla itsesi tykkääjäksi saat feediisi tiedon Ideoiblogin uusimmista postauksista reaaliajassa. Linkkaan sivuille myös paljon muutakin postauksien lisäksi. Vai käytätkö mieluummin Instagramia? Siellä minut löytää käyttäjätilillä @piiahorko.
ps. Muiden helmikuun housuvillityspostauksia löydät instagramin puolelta hästägillä #mehukekkeritkässävuosi ja #housuhelmikuu

Ei kommentteja