Kirjaile sulatetuilla hamahelmillä

Oletko kyllästynyt hamahelmiin sellaisenaan ja haluaisit keksiä niille uuden käyttötarkoituksen? Mitä jos yhdistäisit kirjailun ja hamahelmet uudella tavalla? Hamahelmiä voi sulattaa myös uunissa, katso vaikka!Hamahelmet asetetaan pellille reikäpuoli ylöspäin. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta ja laita helmet neljäksi minuutiksi uuniin paistumaan. Helmet ovat valmiit kun ne ovat muuttuneet littaniksi. 

Anna sen jälkeen jäähtyä pellillä kunnes ne ovat jälleen kovettuneet. Jäähtymisen jälkeen voit poimia helmet vaikka rasiaan jatkosäilytystä varten. Kannattaa huolehtia keittiön tuuletuksesta vielä sulatuksen jälkeen. Minusta näistä ei lähtenyt sen enempää pahaa hajua kuin silittäessäkään.


Kirjailuun voi käyttää monenlaisia lankoja. Minä käytin villalankoja, mutta muliinilangat olisivat myös loistavia. Kokeile erilaisia pistoja, joilla kiinnität hamahelmet kankaalle. Minä kiinnitin ne kahdesta reunasta, sillä yhdestä reunasta kiinnittäessä ne nousevat paljettien tapaan helpommin pystyyn.Lopuksi ompelin kirjaillusta kankaasta pussukan meikeilleni. Hamahelmikirjailulla saisi mielenkiintoisia yksityiskohtia myös valmiisiin vaatteisiin. Ne kestävät pesua hyvin muovin ansiosta. 

Oletko sinä löytänyt hamahelmille uusia käyttötarkoituksia?

16 kommenttia

 1. Ohhoh! Aika kiva idea :D Jotenkin sööttiä, että varmasti monen lapsuuteen kuuluneet hamahelmet kohtaa perinteisen käsityöläiskirjonnan - vähän kuin pikkulapsi ja isoäiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, se tässä onkin se viehättävä tvisti. Uutta vanhalla tavalla :)

   Poista
 2. Vau, miten hauska kirjontaidea! Eipä ois mulle tullut mieleen. Tykkään :)

  VastaaPoista
 3. Hauska idea! Koruja oon kyl nähnyt noista sulatetuistakin helmistä, mut enpä kirjontaa. Kivalta näyttää. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koruja olikin alunperin tarkoitus tehdä, mutta sitten ne lojuivat (älä kysy miksi) kankaan päällä pitkin ja poikin ja keksin idean käyttää niitä kirjontaan :)

   Poista
 4. Tämähän on loisto idea :) Meillä nuo hamat ei käy kauppansa ja olenkin miettinyt mitä ihmettä niillä tekisi.

  VastaaPoista
 5. Kiva idea käyttää hamahelmiä kirjontaan. Itsekin olen noita sulatellut, mutta korukäyttöön. :)

  VastaaPoista
 6. Aika hauska, vähän kuin paljetteja :) Kerran yritin tehdä sellaista sulatettua kulhoa hamahelmistä (no ne mitä oli yhteen aikaan Pinterest täynnä), mut ei se ohje toiminut yhtään :'D sulivat vain epämääräisiksi möykyiksi ja meni melkee pussillinen helmiä roskiin.. vieläkin korventaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! se paljettimaisuus näissä just viehättääkin. Hamahelmikulhoa olen kans kattellut sillä silmällä, mutta hyvä kun kerroit kokeilleesi niin enpä minäkään sitten odota siltä idealta liikoja :D täytyyhän sitä nyt silti testata.

   Poista
 7. Oi miten kiva idea! Niin suloinen pussukka! Syksyllä löysin sellaisia hamahelmiä jotka hohtavat ja niistä tein kirjaimia:)

  VastaaPoista
 8. Vau! Hohtavat helmet oliskin makee vaikka just takissa kirjailtuna. Tai miksei vaikka neuloisi noita villapaitaankin... hmm.

  VastaaPoista
 9. Tämä on hyvä ja kokeilun arvoinen juttu. Lapseni joutuu nyt luovuttamaan muutaman tämän käyttööni. Kiitos vinkistä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että innostuit! Eiköhän niistä hamahelmistä osa jouda :D Jos teillä on niitä niinkuin meillä, niin muutama helmi on vain "pisara meressä"... :D

   Poista