Korvaa fleece puuvillafleecellä

Auringon lämpö tuntuu jo keskipäivän tunteina, joten kaivat lapsille välikausitakit esille. Aamuisin on kuitenkin vielä kovin viileä. Koskaan ei huhtikuussa ole oikeat tamineet päällä, vaan kerroksia pitää lisätä ja poistaa helposti useaan kertaan samankin päivän aikana. 

Fleecetakki on monen valinta välikerrokseksi, sillä se on melko kevyt päällä. Polyesteri on kuitenkin saanut monet ajattelemaan, voisiko fleecen korvata jollain toisella materiaalilla. Moni luottaa villaan, mutta herkälle iholle se ei usein sovi. Tiesitkö, että fleeceä on saatavilla myös puuvillaisena? 


Kokeile puuvillafleeceä, jos:

- Et halua suosia polyesterikangasta.
- Kärsit atooppisesta ihosta.
- Pidät paksummasta välikerroksesta. Puuvillafleecen neliöpaino 300g, vertailun vuoksi tavallinen trikoo 200g.
- Haluat suosia luonnonmateriaaleja.
- Haluat kokeilla uusia materiaaleja.
- Haluat hyödyntää takin leikkuujätteet imumateriaalina kestovaippaompelussa, kestotalouspaperina tai tiskirätteinä.
- Haluat värjätä kankaan itse. Puuvillalle sopii tavanomaiset pesukonevärit, joten luonnonväri on siftattavissa muihinkin sävyihin.
- Haluat pestä pyykin 60 asteessa. Puuvilla kestää kuumempiakin pesulämpötiloja.


Organic fleece, sherpa, cotton fleece. Tällä materiaalilla on monta nimeä. Eurokangas myy luomupuuvillafleeceä vaalean harmaassa sävyssä ja ostin sitä kokeeksi tytön fleecetakkiin. Menekki takille oli 60 cm, josta sai leikattua vähän kikkaillen 128 kokoisen takin. Vetoketju ja foe-nauha ovat myös samasta ostopaikasta.  

Takin huolittelut voisi tehdä myös puuvillaisella vinonauhalla, jos haluat välttää elastaania vaatteissa.

6 kommenttia

 1. Puuvillafleece on kokemukseni mukaan myös erittäin kestävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla tästä kestostakin, kun siitä ei minulla vielä ole kokemusta sen enempää. :)

   Poista
 2. Hyvä vinkki, kiitos! Tämä onkin yksi juttu, mitä olen miettinyt eli mikä polyesterifleecen tilalle. Villa kutittaa, vaikka muuten olisi ihana. Pitääpä pitää puuvillafleece mielessä. Oletko muuten Piia kokeillut jotain kierrätyskankaita? Niitähän on vähän joisain paikoissa jo saatavilla. Kiinnostaa kyllä kovasti ompelu- ja käyttökokemukset niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyskangasta en ole vielä ommellut, mutta olen kyllä ostanut Pure Wasten puuvillacollegehousut ja tykännyt niistä :)

   Poista