Kuvan aplikointi t-paitaan

T-paitaa voi koristella monella tavalla: kirjailemalla, kangasväreillä painamalla tai aplikoimalla. Oli tapa mikä tahansa, varmista että sinulla on tarvittavat materiaalit sen toteuttamiseen. Huonoilla materiaaleilla pääsee harvoin haluttuun lopputulokseen. 

Aplikoinnissa tärkeää on käyttää oikeanlaista tikkiä, säätää paininjalan puristusta ja valita lanka aplikoitavan tilkun mukaan. Lisäksi on muistettava käyttää kaksipuolista kunnollista paperillista tukikangasta ja irtirevittävää tukikangasta tukemassa aplikointia nurjalta puolelta. Näillä välineillä aplikoinnista tulee kivaa ja säästyt monelta harmilta!Valitse kuva harkiten 

Yksityiseen käyttöön saa yleensä aplikoida logon kuin logon. Myyntiin ei kuitenkaan saa tehdä lupaa kysymättä mitään lisenssin alaista kuvaa tai logoa. Tähän lukeutuu esimerkiksi kaikki piirroshahmot tai sarjakuvahahmot. Netissä on olemassa ilmaisia kuvapankkeja, joissa on tarjolla vektorikuvia aplikointimalleiksi. Pixabay on mm. tällainen. Lähes poikkeuksetta kuvapankin jokaisella kuvalla on käyttöoikeus myös kaupallisiinkin tarkoituksiin. Paidan aplikoitu leijonakin on alunperin pixabayn kuvapankista. Muotoilin hieman uudelleen harjaa ja silmiä aplikoinnin helpottamiseksi. Turvallisinta on kuitenkin piirtää kuva itse. 

Aplikoinnin perustekniikka on yksinkertainen

Haluttu kuva siirretään paperilliselle tukikankaalle peilikuvana. Kokeile printata kuva suoraan tukikankaalle mustesuihkutulostimella. Kuvan voin myös jäljentää tietokoneen näyttöä vasten lyijykynällä. Sen jälkeen tukikangaspala silitetään kiinni aplikointikankaan nurjalle puolelle. Kuva leikataan irti piirroksen rajoja pitkin. Sen jälkeen poistetaan tukikankaan suojapaperi. 

Aplikoitava kuva silitetään kiinni paidan etukappaleeseen. Kankaan nurjalle puolelle asetetaan irtirevittävä tukikangas. Sen tarkoitus on jämäköittää kangasta ja helpottaa ompelua. Kuva ommellaan kiinni todella kapealla siksakilla (minulla 0.8 piston pituus, siksakin leveys 1.5). Langan väri valitaan täsmälleen kankaan värin mukaiseksi, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen. Kiinnitä huomiota erityisesti kuvioiden kärkiin ja ompele ne hitaasti. Aplikoinnissa tarkkuus ja hitaus on valttia. Lopuksi irtirevittävä tukikangas poistetaan. Tikkien alle sitä jää hieman, mutta muualta tukikangas on tarkoitus poistaa repimällä tai saksia apuna käyttämällä.Aplikointi on helpointa tehdä ennen vaatteen ompelua, mutta jälkikäteenkin se onnistuu. Kuvilla voi peittää ikitahroja tai muuten vaan uudistaa vanhan paidan. Kuluneet legginssien polvet pystyy myös pelastamaan aplikoinnilla. 

Kuvien t-paidassa aplikointi on tehty interlock-trikoolle joustocollegella. Kaavana on Paapiin kaavakirjan t-paitakaava muokkaamattomana.

Katso tarkemmat kuvalliset ohjeet työvaiheista ja lue aikaisempi kirjoitukseni aplikoinnista: Lopeta mutkuttelut ja opi aplikoimaan!

2 kommenttia