Lilasävyinen tilkkupeitto

Viimeinen työviikko ennen lomaa tuntui sisältävän vähän liikaakin vauhtia ja hurjia tilanteita, joten päätä piti lepuuttaa. Tein sitten tilkkupeiton! Tarpeeksi haastavaa, mutta riittävän tasapaksua tekemistä. Aivot kaipasivat selkeästi muuta ajateltavaa. 

Kaava on disappearing nine patch, johon löysin mukavat ohjeet Patricias patchwork-blogista. Kankaat on ostettu Eurokankaasta, mutta mukana on Michael Milleria ja muita klassikoita. Koitin valita värit sopimaan toisiinsa. Yhteisenä tekijänä on kullanhohto, jota löytyy niin etu- kuin taustapuoleltakin. Violetit kukat ja englantilaistyylinen cottage-puuvilla taas tuovat tilkkupeittoon herkullista kukkaisväriä. Kanttaus on tehty 3cm vinonauhalla. Päädyin myös tikkauksen osalta peruskuvioon. Suorat tikkaukset säännöllisin välein sekä muutama isompi neliö tikattuna pitävät kerrokset yhdessä. 

Tällä kertaa olen erityisen tyytyväinen tilkkupeiton kokoon: se riittää juuri tytön sängyn peitteeksi, mutta alle mahtuu tarvittaessa ottamaan itsekin nokosia. Jos jotain tekisin toisin, niin se olisi vanun paksuus. Satagrammainen tuntuu vähän ohuelta, kun se menee käytössä vielä kasaan. Seuraavaan tuplavanu? 2 kommenttia

  1. Kaunis peitto, ihana väriharmonia! Kiitos ohjelinkistä, täytyypä ottaa osoite ylös.

    VastaaPoista
  2. Kaunis peitto siitä tulikin:) Ihanan lempeä ja rauhallinen värimaailma<3

    VastaaPoista