Princess Alexandra of Kent -ruusu

Käsityöt ovat vähän jääneet puutarhatöiden jalkoihin, sillä olen kunnostanut rivitalohuoneistomme pihaa viime aikoina lähes koko vapaa-aikani. Tontille ei oltu istutettu juuri mitään perennoita aiempien asukkaiden toimesta ja pihaa reunusti ainoastaan syreenipuu ja vanha raparperi. Monivuotiset tarha-alpit olivat jääneet vähälle hoidolle ja liljatkin peittyivät käsistä riistäytyneen virpiangervon alle. 

Viime kesänä ostin paljon monivuotisia kukkivia kasveja, jotka ilokseni nousivatkin keväällä hyvävoimaisena. Uusia tulokkaita pihallamme ovat ruusut, kuunliljat ja varjoisen sisäänkäyntimme uusi istutusalue. Niistä kuitenkin myöhemmin lisää, sillä tässä postauksessa esittelyyn pääsee suosikkiruusuni: David Austinin Princess Alexandra of Kent.Seurasin toukokuussa auringon liikettä, valoja ja varjoja meidän pihalla. Terassin edessä oli yllättävän aurinkoinen paikka vaikka sitä varjostaa osittain markiisi ja toisella puolen pihaa kaksi isoa tuijaa. Jotenkin kuitenkin aurinko onnistuu keplottelemaan säteensä juuri tuohon paikkaan. Kaivoin ruusuille melko syvän penkin (50 cm) ja istutin ruusut hyvään multaan. Ne näyttävät viihtyvän siinä hyvin, kuten ajattelinkin.

Kukan nuput ovat valtavat ja niistä leviää puutarhaan parfyyminkaltainen tuoksu. Toivon sormet ristissä, että jaloruusuni selviävät talven yli. Täytyy suojata ne ainakin hyvin.

Ei kommentteja