Viuhkamekko

Paapiin kaavakirjassa on aika ihana kesämekon kaava! Se on jäänyt kuitenkin suunnitteluasteelle, sillä halkioihin ommeltavat kiilat ovat tuottaneet jo ajatuksen tasolla harmaita hiuksia. Tukikankaasta huolimatta pelkäsin, että neidin käytössä kiilat repeisivät. Ongelma ratkeaa, kun ompelee helmakappaleen erillisenä ja yhdistää ne yläosan kanssa vasta lopuksi. Tällöin ei tarvitse tukea tukikankaalla halkioiden päitä ja ompelu helpottuu myös huomattavasti.

Kankaina yhdistelin Paapiin mansikkakangasta ja Ommel 18-messuilta ostamaani Ompelimo MadeIran ihanaa Niittyvilla-trikoon tilkkuja, jotka olivat jääneet yli legginssiompelusta. Yhdistin kuosit toisiinsa käyttämällä vihreää resoria pääntiellä ja tikkauksissa vihreää lankaa. Tein koolla 104, mikä on sopiva suunnilleen metrin pituiselle keskikäyrillä menijälle.

Joskus kannattaa kokeilla erilaisia kuosiyhdistelmiä, jotka eivät heti tunnu toimivan yhdessä. Tässä kuitenkin eri vaaleanpunaiset sointuvat toisiinsa kuosien sekamelskassa. Ompelin vielä lopuksi jämistä hiuspannan otsatukan kasvattajalle. Tykkään!

Ei kommentteja