Puutarhan keltaiset kukkijatNauhukset ovat houkutelleet paljon pölyttäjiä tontille. Kukkana se jakaa vähän omiakin mielipiteitä. En oikein tiedä tykkäänkö vaiko en. Toisaalta ne tuovat korkeutta ja näyttävyyttä kukkapenkkiin, mutta toisaalta taas kukinto ränsistyy ja näyttää vähän kulahtaneelta. En tiedä johtuuko kuumuudesta, sillä tämä kesä on tainnut olla ennätyskuuma ja -kuiva jos lehtiä on uskominen. 


Valtikkanauhus (Ligularia przewalskii)

Puutarhassani loistavat keltaiset kukkijat: Tarha-alpi, päivänliljat ja nauhukset. Kohta kukintoaan aloittelevat loistopäivänhatut, joita laitoin sekä aurinkoiseen että puolivarjoiseen penkkiin. Ne tuntuvat kärsivän kovasta paahteesta, kun nuupahtavat aina helteellä, joten päivänhattuja on saanut kastella jonkun verran. Puolivarjossa tykkääävät olla sellaisenaan eivätkä vaadi erityishoitoa. Tällä hetkellä varjoisammassa oleva on kukinnassa edellä toista. 

loistopäivänhattu (Rudbeckia fulgida)

 tarhapäivänlilja (Hemerocallis)

tulikellukka (Geum coccineum)

Oranssia väriä kukkapenkkiin tuovat tulikellukat, jotka alkavat kukkia uudelleen alkukesän ensimmäisen kukinnon jälkeen.   

tarha-alpi edessä (Lysimachia punctata) ja jättipoimulehti takana (Alchemilla mollis)
Tarha-alpi on mun suosikkeja helppouden vuoksi. Tuntuvat elävän lähes pyhällä hengellä. Aiemmassa kodissani asuivat jättömaalla rakennusaikaisen sekamaan päällä. Eivät tunnu myöskään välittävän äärimmäisestä kuumuudesta tai valon vähyydestä. Aiempi asukas oli istuttanut niitä lähes katoksen alle, minä siirsin osan leikkimökin nurkalle ja tontin reunaan. Siellä saavat myös levitä.


Ei kommentteja